Jak przyrządzić Pstrąg w ziołach?

Przepis: Pstrąg w ziołach

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Pstrąg w ziołach?

Ryby staranie opłucz, osusz. Następnie skrop sokiem z cytryny z zewnątrz i od środka. Odstaw do lodówki. Dymkę opłucz, osusz, pokrój w talarki. Pstrągi wyjmij z lodówki, z zewnątrz i od środka natrzyj solą i pieprzem. Środki ryb napełnij dymką, oprósz ziołami prowansalskimi, włóż po plasterku cytryny. Pstrągi włóż do specjalnych kratek do grillowania ryb. Na każdej sztuce ułóż po jednym plasterku cytryny i po gałązce rozmarynu. Ryby oprósz ziołami prowansalskimi. Ułóż na płonącym grillu i piecz po 8 min każdej strony. Pomidorki ponacinaj na krzyż, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, skrop olejem. Ustaw na grillu w nasmarowanej tłuszczem foli aluminiowej i opiekaj po 5 min. Podawaj ze pstrągami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556