Przepis: Szaszłyki słodko-pikantne
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Szaszłyki słodko-pikantne?
Filet opłucz, osusz, pokrój w sporą kostkę. Cytrynę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem. Połówkę pokrój na plasterki. Z drugiej połówki otrzyj skórkę i wyciśnij sok.
Sok i skórkę z cytryny wymieszaj z miodem, imbirem, mieloną papryką, solą i olejem. Marynatę wymieszaj z mięsem, włóż do lodówki.
Paprykę umyj, pokrój na kawałki, usuń nasionka.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian kawałki kurczaka, papryki i plasterki cytryny. Szaszłyki ułóż na ruszcie grilla. Piecz około 15 minut co jakiś czas obracając.