Jak przygotować Baranek z czekoladą?

Przepis: Baranek z czekoladą

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas pieczenia: 25 min.

Jak przygotowaćBaranek z czekoladą ?

Oddzielić żółtka od białek, żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić z cukrami, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszane mąki i delikatnie wymieszać.

Na końcu dodać czekoladę i wymieszać.

Formy na baranka wysmarować, posypać tartą bułką. Wlać ciasto, skręcić formę. Piec w nagrzanym do 180 st C w piekarniku około 25 minut.

Po lekkim wystudzeniu wyjąć z formy. Udekorować dowolnie.

U mnie baranek polany lukrem i posypany cukrem pudrem.

Oczy robimy z goździków.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556