Jak przygotować Filety z kurczaka w sosie kaparowym?

Przepis: Filety z kurczaka w sosie kaparowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćFilety z kurczaka w sosie kaparowym ?

Przygotowywujemy sos – Łyżeczkę mąki zrumienić z łyżką masła. Wlewamy zimny bulion drobiowy i mieszając doprowadzamy do zagotowania, następnie wsypujemy kapary. Dalej dodać sok z cytryny i szczyptę cukru. Gotować 5 minut. Doprawić solą do smaku. Filety natrzeć skórką z cytryny i vegetą. Obsmażyć na dwóch łyżkach masła. Wlać wino i dusić 20 minut. Wyłożyć na półmisek. Podawać polane gorącym sosem kaparowym oraz z ziemniakami z wody.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556