Jak przyrządzić Pyszny barszczyk mojego autorstwa?

Przepis: Pyszny barszczyk mojego autorstwa

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 7godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.
Czas gotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Pyszny barszczyk mojego autorstwa?

Włoszczyznę wraz z liściem laurowym, pieprzem, zielem angielskim, czosnkiem gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Grzyby moczymy z wodzie około 20 minut – letniej.

Buraki – tej samej wielkości gotujemy do miękkości około 1,5h. Następnie ścieramy je na tarce po stronie z grubymi oczkami.

Z wywaru warzywnego wyciągamy włoszczyznę i dodajemy do niego buraki i koncentrat buraczany, oraz resztę przypraw.

Borowiki kroimy w paseczki i wraz z wodą z której się moczyły wlewamy do barszczu.

Gotujemy około 30 minut na małym ogniu – nie może się gotować. Pod koniec dodajemy sok z cytryny i doprawiamy pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556