Przepis: Suflet serowy z musem morelowym
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Suflet serowy z musem morelowym?
1.Morele umyć ,wytrzeć ,przekroić na pół ,usunąć pestki. Do naczynia wlać wino ,dodać cynamon, goździki oraz morele i duśić około 10minut. Następnie całość zmiksować. Mus morelowy odstawić do ostygnięcia. 2.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę.3.Następnie do żółtek dodać serek homogenizowany. Laskę wanilii przekroić wzdłuż wyskrobać miąższ i dodać do masy żółtkowo-twarogowej razem i skórką cytrynową.4.Foremki wysmarować masłem. Masę serową połączyć ostrożnie z pianą i napełnić foremki ,po czym wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-30 minut w temperaturze 180 stopni C na złoty kolor. Gotowe suflety posypać cukrem pudrem i podać z musem morelowym.