Przepis na Marcepanowy zajączek

Marcepanowy zajączek

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Marcepanowy zajączek?

1. Białko ubić. Masło utrzeć z 15 dag cukru i żółtkami, wymieszać z obiema mąkami, kakao, proszkiem do pie­cze­nia. Połączyć z pianą. Przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec 30 min w 180 st. Przestudzić, przekroić ostrym nożem na dwa płaskie blaty.

2. Powidła podgrzać, wymieszać z rumem i 1/4 szklanki wody, chwilę podgrzewać, odstawić do ostygnięcia. Blaty przełoży powidłami. Docisnąć, wyciąć uszy. Pozostała część ciasta będzie ciałem zajączka

3. Masę marcepanową zagnieść z resztą cukru pudru, część wymieszać z barwnikami, rozwałkować. Ułożyć na torcie, docisnąć. Ozdobić zabarwioną masą marcepanową, kolorowymi posypkami oraz drażetkami.