Przepis na Mus z pstrąga po norwesku

Mus z pstrąga po norwesku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Mus z pstrąga po norwesku?

Kostkę rosołową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Łyżkę żelatyny rozpuścić w wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodać do bulionu, ostudzić, wylać do formy z kominkiem. Plastry łososia ułożyć na tężejącej galarecie tak, by zachodziły na boki formy.

Pstrąga rozdrobnić, dodać sól i posiekany koperek. Śmietanę ubić, dokładnie wymieszać z masą rybną i pozostałymi 2 łyżkami rozpuszczonej, ostudzonej żelatyny.

Masę rybną przełożyć do formy, Wyrównać powierzchnię, wstawić do lodówki, by zastygła.

Mus z pstrąga podawać ozdobiony plasterkami limonki.