Przepis na Zapiekanka Wielkanocna

Zapiekanka Wielkanocna

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Zapiekanka Wielkanocna?

Szynkę, kiełbasę i wędzony boczek pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić pokrojone wędliny i podsmażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Dodać do podsmażonych wędlin, delikatnie wymieszać i chwilę podsmażyć. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć oczyszczony chrzan, posypać zapiekankę i wymieszać. Patelnię przykryć i na małym ogniu dusimy danie minutę, aby wędliny przeszły smakiem i zapachem chrzanu. Zapiekankę podawać na ciepło z ćwikłą i pieczywem.