Jak przygotować Boczniakowe łazanki z zielonym groszkiem?

Przepis: Boczniakowe łazanki z zielonym groszkiem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćBoczniakowe łazanki z zielonym groszkiem ?

W rondlu stapiamy masło, mieszamy je z mąką.

Do takiej jasnej zasmażki przekładamy groszek wraz z zalewą, starannie całość mieszamy i zagotowujemy.

Przyprawiamy do smaku solą i cukrem.

Boczniaki myjemy osuszamy, kroimy na kwadraty lub w romby (aby wyglądem przypominały łazanki).

Cebulę obieramy, kroimy w niezbyt grubą kostkę.

Na patelnię z rozgrzanym olejem delikatnie wkładamy boczniaki i cebulę – smażymy, mieszając 8-10 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Następnie przekładamy do rondla z groszkiem, mieszamy z zieleniną (świeże zioła możemy zastąpić suszonymi) i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.

Podajemy na gorąco z ryżem lub makaronem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553