Jak przygotować Grzyby marynowane do słoika?

Przepis: Grzyby marynowane do słoika

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.

Jak przygotowaćGrzyby marynowane do słoika ?

Grzyby oczyścić, ugotować, ostudzić. Włożyć do pasteryzowanych słoiczków.

Przygotować marynatę. Zagotować wodę z octem, cukrem, solą, liśćmi, zielem i kawałkiem kory.

Zalać grzyby gorącą marynatą (uważać, aby kawałek kory nie został w słoiczku ponieważ miałby za silny smak).

Na wierzch słoiczka z marynatą i grzybkami wlać warstwę oleju -około 0,5 cm.

Mocno zakręcić i pasteryzować około 15 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556