Jak przygotować Kasza gryczana z pieczarkami?

Przepis: Kasza gryczana z pieczarkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćKasza gryczana z pieczarkami ?

Kaszę ugotować na sypko wg zaleceń producenta, z dodatkiem włoszczyzny i kostki bulionowej grzybowej.

Oczyszczone, umyte i osuszone pieczarki pokroić na plastry lub cząstki, odparować na suchej patelni.

Dodać łyżeczkę masła i obsmażyć je.

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Wysmarowane resztą masła żaroodporne naczynie wypełnić kaszą zmieszaną z grzybami, cebulą, serem żółtym oraz solą i pieprzem.

Wstawić do gorącego piekarnika (180°C) i zapiekać 10 min bez przykrycia.

Podawać z bukietem warzyw i ogórkami kiszonymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556