Jak przyrządzić Nadziewane cukinie?

Przepis: Nadziewane cukinie

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Nadziewane cukinie?

Grzyby przebrać, umyć i osączyć, rozdrobnić.

Podroby (żołądki albo wątróbka) umyć, osączyć pokroić.

W rondlu rozgrzać olej, włożyć podroby i grzyby, razem udusić.

W trakcie dodać obraną i posiekaną cebulę.

Pod koniec duszenia dodać ugotowany groszek, kukurydzę i startą marchew.

Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżką wyjąć pestki.

Uduszony farsz przyprawić do smaku, napełnić nim cukinie, przykryć pokrojonymi w plastry pomidorami, wstawić do piekarnika, piec, aż cukinia stanie się miękka (można posypać startym żółtym serem).

Po wyjęciu z piekarnika posypać zieleniną.

Takim samym farszem możemy nadziewać i inne warzywa np. cebule, kabaczki, papryki, patisony, ziemniaki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556