Przepis na Wyborne pomidory z grzybami

Wyborne pomidory z grzybami

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Wyborne pomidory z grzybami?

Pomidory umyć, ściąć czubki, wyjąć miąższ, oprószyć w środku solą i pieprzem.

Cebulę pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę.

Rozgrzać połowę tłuszczu, zeszklić cebulę.

Wrzucić grzyby i dusić, aż będą miękkie, oprószyć mąką, wlać śmietanę, dodać natkę, zagotować, przyprawić.

Grzybami napełniać pomidory, (ale wcześniej pomidory, odwracamy dnem do góry, by usunąć wytworzony sok), polać pozostałym tłuszczem, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Wyjąć, kiedy ser się rozpuści.