Przepis: Indyk nadziewany borowikami i cebulą
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przygotowaćIndyk nadziewany borowikami i cebulą ?
Grzyby drobno kroimy. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy boczniaki i dusimy 15 minut. W razie potrzeby odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso delikatnie rozbijamy, na środku każdego płata mięsa nakładamy łyżkę farszu i formujemy sakiewki. Związujemy je białą bawełnianą nitką, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy gorącym bulionem. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C, kilka razy podlewamy wytworzonym sosem.