Jak przygotować Indyk w sosie sojowym i imbirze?

Przepis: Indyk w sosie sojowym i imbirze

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćIndyk w sosie sojowym i imbirze ?

Drobno posiekaną cebulę i czosnek włożyć do garnka, dodać sos sojowy, imbir, wino, miód, mąkę ziemniaczaną i mieszać, aż rozpuści się miód.

Indyka pokroić w średniej wielkości kostkę (2×2 cm), zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na dwie godziny.

Na mocno rozgrzanym oleju obsmażyć osączone kawałki indyka, następnie dolać pozostałą marynatę, przykryć rondel i dusić na wolnym ogniu ok. 20 min.

Podajemy z ryżem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556