Przepis: Kotlety z indyka w grzankach
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Jak przyrządzić Kotlety z indyka w grzankach?
Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 4 porcje. Rozbić, dodać sól oraz pieprz, odstawić na chwilę w chłodne miejsce. W tym czasie z bułki skroić skórkę, pokroić na małą kostkę, wrzucić na patelnię i lekko zrumienić. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać szczyptę pieprzu oraz soli. Obtoczyć kotlety. Posypać je ostudzonymi grzankami, docisnąć dłonią do mięsa, tak żeby nie odpadały. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotlety. Kiedy grzanki nie będą odpadać, zmniejszyć ogień i podgrzać do momentu, kiedy mięso będzie usmażone. Zdjąć z patelni i gotowe:) Przepyszne, gorąco polecam!