Jak przyrządzić Placki ryżowe?

Przepis: Placki ryżowe

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Placki ryżowe?

Masło stapiamy, wrzucamy ryż, zalewamy bulionem, zagotowujemy i dusimy około 20 minut.

Orzeszki grubo siekamy, dodajemy do ryżu.

Całość studzimy.

Marchewkę ścieramy na tarce.

Szczypiorek płuczemy i siekamy.

Jabłko myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ ścieramy na tarce i skrapiamy sokiem z cytryny.

Przygotowujemy sos:

marchewkę mieszamy z jabłkiem, szczypiorkiem, twarogiem i jogurtem, solimy.

Ryż łączymy z mąką i jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem.

Formujemy placki i smażymy porcjami na oliwie.

Podajemy z dipem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556