Przepis: Prażona kasza gryczana o smaku grzybowym
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Prażona kasza gryczana o smaku grzybowym?
Cebulę oraz czosnek obrać, czosnek drobno posiekać, a cebule pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić warzywa, smażyć kilka minut. Następnie dodać kaszę gryczana i zrumienić ją wraz z cebulą. Wlać ok. 3 szklanek wody i dodać kostkę grzybową. Dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do czasu aż kasza będzie miękka. Jeśli trzeba dolewać po troszkę wody. Gdy kasza jest miękka i wchłonie całą wodę, doprawić do smaku pieprzem.
Po podaniu posypać natką pietruszki.