Jak przyrządzić Risotto z jasnej kaszy gryczanej?

Przepis: Risotto z jasnej kaszy gryczanej

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Risotto z jasnej kaszy gryczanej?

Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki lub półplasterki w zależności od wielkości pieczarek.

W rondelku rozgrzać oliwę, włożyć cebulę oraz pokrojone pieczarki, smażyć parę minut mieszając.

Dodać posiekane liście selera i natki pietruszki.

Następnie wsypać kaszę, mieszać, chwilę razem przesmażyć.

Następnie wlewamy po trochę bulionu, jak się wchłonie bulion ponownie wlewamy bulion i tak postępować do zużycia bulionu.

Doprawić risotto do smaku solą oraz pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556