Jak przyrządzić Risotto z owocami morza?

Przepis: Risotto z owocami morza

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 5 min.

Jak przyrządzić Risotto z owocami morza?

Wywar zagotowujemy w garnku, dodajemy umyty ryż i gotujemy przez 12 minut, przez cały czas mieszając. Następnie dokładnie odcedzamy, zaś wywar odstawiamy. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim czosnek rozgnieciony. Dodajemy pokrojone kalmary, krewetki i smażymy przez 5 minut. Gdy owoce morza podsmażą się, zmniejszyć ogień i dusimy przez 3 minuty. Dodajemy posiekane oregano i mieszamy. Podgotowany ryż umieszczamy na patelni, mieszamy z owocami morza i podgrzewamy przez 3 minuty, aż całość stanie się gorąca. Jeśli mieszanka będzie zbyt sucha, dolewamy trochę zachowanego wywaru. Dodajemy starty ser i dobrze mieszamy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556