Przepis: Ryż słodko- kwaśny
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 20 min.
Jak przyrządzić Ryż słodko- kwaśny?
Ryż ugotować do miękkości, następnie ostudzić.
Cebulę, marchew i cukinie obrać, pomidory umyć, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa umyć i pokroić według uznania.
Na patelni rozgrzać olej, dać marchew oraz cebulę i przesmażyć kilka minut, następnie dodać paprykę i za moment cukinię oraz pomidory. Warzywa podlać troszkę wodą, dodać przyprawy i dusić na średnim ogniu. Gdy będą miękkie doprawić do smaku, listki i ziarna wyjąć, wrzucić ugotowany ryż i wymieszać.
Podgrzać chwilę i gotowe.
Podawać do dań mięsnych.