Jak przyrządzić Ryż słodko- kwaśny?

Przepis: Ryż słodko- kwaśny

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przyrządzić Ryż słodko- kwaśny?

Ryż ugotować do miękkości, następnie ostudzić.

Cebulę, marchew i cukinie obrać, pomidory umyć, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa umyć i pokroić według uznania.

Na patelni rozgrzać olej, dać marchew oraz cebulę i przesmażyć kilka minut, następnie dodać paprykę i za moment cukinię oraz pomidory. Warzywa podlać troszkę wodą, dodać przyprawy i dusić na średnim ogniu. Gdy będą miękkie doprawić do smaku, listki i ziarna wyjąć, wrzucić ugotowany ryż i wymieszać.

Podgrzać chwilę i gotowe.

Podawać do dań mięsnych.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556