Jak przyrządzić Ryż z gulaszem?

Przepis: Ryż z gulaszem

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 30 min.

Jak przyrządzić Ryż z gulaszem?

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Fileta umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i podsmażyć. Następnie wlać bulion i dusić. Dodać przyprawy paprykę słodką, ostrą, przyprawę do kurczaka, gyrosa, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusić i mieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać łyżkę mąki by zagęścić sos.

Kalarepę i marchewkę obrać ze skóry. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym. Dodać majonez i jogurt naturalny. Wymieszać.

Na talerzu wykładamy porcję ryżu, polewamy sosem i podajemy z sałatką.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556