Jak przyrządzić Ryż zielono-żółty?

Przepis: Ryż zielono-żółty

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ryż zielono-żółty?

Ryż ugotować na miękko. Groszek wrzucić do wrzątku, dodać soli, cukru i gotować 5 minut, odcedzić. Jajka ubić na masę widelcem. Dymkę ze szczypiorkiem pokroić na plastry.

Czosnek drobno pokroić. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić czosnek, smażyć na średnim ogniu 2 minuty. Dodać groszek, dymkę i smażyć jeszcze minutę mieszając. Wrzucić ryż, wlać jajka i sos sojowy, wymieszać.

Gdy ryż zmięknie, a jajka zetną się danie będzie gotowe. Posypać natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556