Jak przyrządzić Ryżowa potrawka?

Przepis: Ryżowa potrawka

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Jak przyrządzić Ryżowa potrawka?

Ryż gotować na sypko na bulionie ewentualnie z dodatkiem vegety. Pieczarki umyć, osączyć jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki. Małe można przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła masła i przesmażyć pieczarki. Oprószyć solą. Zdjąć z patelni.

Na pozostałym maśle usmażyć jajecznicę oprószoną solą i pieprzem. Dodać ryż i pieczarki. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną drobno cebulę, ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub zimno.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556