Jak przyrządzić Ryżowa zapiekanka z boczkiem?

Przepis: Ryżowa zapiekanka z boczkiem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Ryżowa zapiekanka z boczkiem?

Ryż gotować pod przykryciem ok. 5min.i ostudzić. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na patelni. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać z cebulą do boczku i razem smażyć, ostudzić.

Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce. Do dużej miski przełożyć ryż, zrumieniony boczek pomidory wraz z sokiem i starty ser.

Do tego dodać rosół, śmietanę, przyprawy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia i zapiekać ok. 30 min. w 180*C.

Gorącą zapiekankę polać keczupem.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556