Jak przyrządzić Śląska sałatka z czerwonej kapusty?

Przepis: Śląska sałatka z czerwonej kapusty

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas smażenia: 30 min.

Jak przyrządzić Śląska sałatka z czerwonej kapusty?

Kapustę umyj i poszatkuj.

Do garnka na dno włóż masło i wsyp cukier.

Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Starte jabłka i pokrojoną cebulę przełóż do garnka z masłem i podduś ok 10 minut.

Dodaj poszatkowaną kapustę i duś 10 minut.

Wlej 1 szklankę wody, dodaj rodzynki i wymieszaj całość.

Gotuj kolejne 10 minut.

Przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Następnego dnia ostudzona sałatka smakuje jeszcze lepiej.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556