Jak przygotować Faszerowane pieczarki?

Przepis: Faszerowane pieczarki

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.

Jak przygotowaćFaszerowane pieczarki ?

Pieczarki oczyszczam. Wybieram 16 równych grzybów, odcinam od nich nóżki. Pozostałe 8 pieczarek i odcięte nóżki drobniutko kroję. Podsmażam na 1 łyżce oleju. Zdejmuję z patelni i studzę. Do podsmażonych pieczarek wbijam jajko, dodaję ser, natkę oraz bułkę tartą. Przyprawiam do smaku. Połowę kapelusza napełniam farszem i przykrywam pozostałymi pieczarkami. Skrapiam olejem. Zapiekam 20 min. W temp. 170 stopni. Gotowe pieczarki przewiązuję szczypiorkiem. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556