Przepis: Leczo z koperkiem
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.
Czas smażenia: 10 min.
Jak przyrządzić Leczo z koperkiem?
Paprykę i cukinię pokroić w grubą kostkę. Cebulę w półplasterki. Podsmażyć na oleju.
Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki i kiełbasę.
Przełożyć do pierwszej patelni, lekko podlać wodą i dusić do miękkości pod przykrywą. Na koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze całość dusić około 10 minut.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jak ktoś lubi na ostro dodać ostrej papryki.
Na talerzu posypać obficie zielonym koperkiem i udekorować natką pietruszki.
Podawać z pieczywem.