Przepis: Risotto z warzywami
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Risotto z warzywami?
Ryż gotujemy na sypko w bulionie powstałym z kostek rosołowych.
Fileta z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, mieszamy z ziołami prowansalskimi i na 20 min odkładamy do lodówki.
Na oliwie przysmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy przygotowanego wcześniej fileta z kurczaka. Wszystko razem przysmażamy.
Warzywa ścieramy na tarku o grubych oczkach, dodajemy do mięsa, dusimy ok. 15-20 min na niewielkim ogniu (w razie potrzeby należy dolać wody).
Na 5 min. przed końcem duszenia dodajemy pokrojone w drobną kostkę papryki.
Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy kukurydzę i ugotowany wcześniej ryż.
Można również dodać pokrojone w talarki czarne oliwki.