Jak przyrządzić Risotto z warzywami?

Przepis: Risotto z warzywami

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Risotto z warzywami?

Ryż gotujemy na sypko w bulionie powstałym z kostek rosołowych.

Fileta z kurczaka kroimy w niewielką kostkę, mieszamy z ziołami prowansalskimi i na 20 min odkładamy do lodówki.

Na oliwie przysmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy przygotowanego wcześniej fileta z kurczaka. Wszystko razem przysmażamy.

Warzywa ścieramy na tarku o grubych oczkach, dodajemy do mięsa, dusimy ok. 15-20 min na niewielkim ogniu (w razie potrzeby należy dolać wody).

Na 5 min. przed końcem duszenia dodajemy pokrojone w drobną kostkę papryki.

Kiedy warzywa będą już miękkie dodajemy kukurydzę i ugotowany wcześniej ryż.

Można również dodać pokrojone w talarki czarne oliwki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553