Przepis na Ziemniaki pieczone z chrupiącym porem

Ziemniaki pieczone z chrupiącym porem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Ziemniaki pieczone z chrupiącym porem?

Ziemniaki umyć bardzo dokładnie i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 1 godziny w 160 stopniach. W tym czasie przygotować masło ziołowe łącząc rozgnieciony czosnek, tymianek, słodka paprykę i masło. Por i świeżą paprykę pokroić w cienkie piórka i mocno zrumienić na łyżce rozgrzanego masła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki przekroić wzdłuż na pół. Na każdą połówkę ziemniaka położyć łyżeczkę masła ziołowego oraz smażone warzywa. Podawać gorące.