Jak przygotować Dynia na kwaśno?

Przepis: Dynia na kwaśno

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćDynia na kwaśno ?

Dynię ((najlepsze są: dynia szparagowa lub inne szlachetne gatunki, — ale na zielono)) poszatkować w długie paski, posolić i zostawić godzinę na cedzaku, aby ściekła z płynu.

Zrobić ciemną zasmażkę, rozprowadzić wywarem i śmietaną i dodać do zasmażki dynię, kminek i paprykę, oraz sok ogórkowy lub z cytryny.

Wszystko szybko zagotować, i zmniejszyć ogień, niech potrawa „dochodzi” na wolnym ogniu.

Przed podaniem dodać jeszcze trochę surowego soku ogórkowego lub soku z cytryny i posypać posiekanym koperkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556