Przepis: Kotlety z ryżu
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.
Jak przyrządzić Kotlety z ryżu?
Ryż ugotować w 2 szklankach wody, w trakcie gotowania lekko posolić. Jajka ugotować i posiekać. Cebulę drobno pokroić i poddusić na maśle, nie rumieniąc. Ugotowany ryż na sypko mieszamy z parmezanem, cebulą oraz z posiekanym jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę tartą wysypujemy na talerzyk i kładziemy na nią po łyżce masę ryżową. Z każdej porcji lepimy owalny krokiet i z wierzchu posypujemy go bułką tartą. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub zieloną sałatą. Smacznego!!