Przepis: Łagodna Sałatka z Kapusty Pekińskiej z Porem i Kukurydzą
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Jak przyrządzić Łagodna Sałatka z Kapusty Pekińskiej z Porem i Kukurydzą?
1. Białą część pora pokroić w cieniutkie talarki, SPARZYĆ WRZĄTKIEM i po chwili WYCISNĄĆ W RĘKACH, aż puści soki (nabierze przez to łagodnego smaku i będzie miększy)
2. Kapustę pekińską umyć i poszatkować, dodać odsączoną z wody kukurydzę i obrobionego uprzednio pora oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
3. Majonez połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny, dodać cukier, sól i pieprz do smaku.
Tak przygotowanym sosem polać naszą sałatkę i dokładnie wszystko wymieszać.
Smacznego!!!