Jak przyrządzić Szpinak zasmażany?

Przepis: Szpinak zasmażany

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Szpinak zasmażany?

Przeprowadzić obróbkę wstępną szpinaku, włożyć do wrzącej osolonej wody. Gotować 5 minut na silnym ogniu (szpinak jest miękki, gdy ogonki liściowe dadzą się łatwo rozetrzeć).

Szpinak odcedzić i odsączyć z wody, posiekać na desce (małe ilości) lub zemleć. Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, krótko ogrzewać, zestawić z płyty, rozprowadzić mlekiem i zagotować ciągle mieszając. Do zasmażki dodać rozdrobniony szpinak, doprawić do smaku pokrajanym i roztartym z solą czosnkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556