Przepis na Marchew panierowana w bułce tartej z sosem czosnkowym

Marchew panierowana w bułce tartej z sosem czosnkowym

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Marchew panierowana w bułce tartej z sosem czosnkowym?

Marchew umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż i zalać wrzącą wodą. Pogotować koło 5 minut, odcedzić i osuszyć jajka dokładnie rozbełtać w miseczce i obtoczyć w nich marchewkę a następnie włożyć ją do bułki tartej i dokładnie obtoczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć marchewki z obu stron aż się zarumieni. Wyłożyć na talerz i ostudzić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku sola pieprzem i polać utworzonym sosem marchewki.