Przepis na Pasztet z Kani

Pasztet z Kani

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Pasztet z Kani?

Kanie usmażyć z cebulą, bułeczkę namoczyć i odcisnąć. Wszystko przepuścić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawy – wegeta, pieprz, majeranek, żółtka. Wymieszać. Ubić białka dodać na koniec i delikatnie wymieszać. Marchew obrać, przekroić na ćwiartki, cebulę też obrać pokroić w piórka. Wrzucić na gotującą wodę, zblanszować. W blaszkę układać porcje masy grzybowej i układać ćwiartki marchewki i cebuli i znów przykrywać masą grzybową. Na wierzch posypać tartą bułką, blaszkę również posmarować i wysypać tartą bułką. Piec około godziny. Bardzo smaczne, polecam !!!