Jak przygotować Babeczki malinowe?

Przepis: Babeczki malinowe

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Jak przygotowaćBabeczki malinowe ?

Do mąki dodajemy 3 łyżki cukru pudru, twarde masło i siekamy to nożem. Gdy składniki zaczną się łączyć wbijamy żółtka i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Owijamy je folią i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki.

Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek i wylepiamy nim karbowane foremki.

Pieczemy na złoto około 15-20 minut w 200 stopniach.

Maliny przebieramy, dokładnie myjemy i osuszamy.

Zimną kremówkę ubijamy z pozostałym cukrem pudrem.

Ostudzone babeczki wypełniamy bitą śmietaną i obkładamy malinami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556