Jak przygotować Bajaderki?

Przepis: Bajaderki

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćBajaderki ?

Rodzynki namoczyć przez 5 minut w gorącej wodzie, potem odsączyć i pokroić. Orzechy pokroić. Ciastka szkolne pokruszyć do naczynia, zalać ciepłym mlekiem, dodać kakao i olejek migdałowy i dokładnie wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Dodać orzechy i rodzynki wymieszać jeszcze raz. Formować z masy kulki ( ja robiłam takie nieduże na jeden kęs) i wstawić je do lodówki na ok. 1 godzinę. Przygotować polewę: wyjąć ją z opakowania, włożyć na miskę, którą ustawić nad garnkiem z gorącą wodą i tak rozpuścić. W tej polewie moczyć kulkę . Łatwiej będzie nabić ją na wykałaczkę i potem w miarę równo się to obtacza w polewie. Potem szybki posypać kokosem, żeby czekolada nie zdążyła zastygnąć. Czynność powtórzyć ze wszystkimi. Z tych składników wyszło mi ok. 20 kulek.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556