Przepis: Biszkoptowa fantazja
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćBiszkoptowa fantazja ?
Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy i pieczemy ok. 25-30 min. w temp.180 stopni. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką.
Gdy trochę zastygnie rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią. Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy jedną łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie. Gdy bita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady.