Jak przygotować Czekoladowe lody domowe?

Przepis: Czekoladowe lody domowe

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćCzekoladowe lody domowe ?

Żółtka ubić z cukrem pudrem w miseczce, którą należy trzymać nad parującym wrzątkiem. Od czasu do czasu należy sprawdzać, czy miska się za bardzo nie rozgrzała. To jest bardzo ważne, ponieważ w innym przypadku żółtka się

zetną.

W oddzielnym naczyniu ubić śmietaną na sztywno.

Do ubitych i przestudzonych żółtek dodać miód rozpuszczalną czekoladę i bardzo delikatnie wymieszać łyżką drewnianą, żeby masa nie opadła.

Jak składniki się połączą, dodać bitą śmietanę i delikatnie wymieszać.

Przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i wstawić na 150 minut do zamrażarki. Deser udekorować kandyzowanymi wiśniami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553