Jak przygotować Deser z paluszków karpatkowych?

Przepis: Deser z paluszków karpatkowych

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przygotowaćDeser z paluszków karpatkowych ?

Wodę i margarynę zagotować razem.

Energicznie mieszając wsypywać mąkę, mieszać aż składniki się połączą.

Zdjąć z ognia i ostudzić.

Do zimnego ciasta miksując dodać po jednym jajku i sól.

Wyciskać szprycą paluszki z ciasta.

Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.

Wystudzić i przekroić wzdłuż.

Śmietanę, cukier waniliowy i serek zmiksować na jednolitą masę.

Wyciskać na połówki paluszków karpatkowych.

Mandarynki i kiwi obrać, pokroić na małe kawałki, ułożyć na masie serowej.

Dowolnie dekorować.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553