Jak przygotować Herbatnikowy deser?

Przepis: Herbatnikowy deser

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćHerbatnikowy deser ?

Herbatniki drobno pokruszyć, wymieszać z konfiturami (zostawić łyżkę do dekoracji), przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.

Gruszki i jabłko dokładnie umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne.

Pokroić na 8-10 cząstek, ułożyć jedna obok drugiej na warstwie herbatników.

Z białek ubijać pianę, a kiedy zacznie gęstnieć, dodać cukier i ubić na sztywno.

Szprycą wycisnąć na owocach beziki z piany.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, zapiekać 15-20 minut.

Podawać jeszcze cieple, polane konfiturami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556