Jak przygotować Kakaowo – orzechowy naleśnik biszkoptowy?

Przepis: Kakaowo – orzechowy naleśnik biszkoptowy

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 38min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas smażenia: 8 min.

Jak przygotowaćKakaowo – orzechowy naleśnik biszkoptowy ?

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Sok odsączyć.

Białka ubić na sztywno z dodatkiem soku z cytryny. Dodać 1 łyżeczkę cukru waniliowego.

Mąkę pszenną wymieszać ze zmielonymi orzechami, proszkiem do pieczenia i kakao.

Do żółtek dodać jabłko i mieszankę mąki. Na koniec delikatnie wmieszać białka.

Na dużej patelni roztopić masło. Wyłożyć ciasto i rozprowadzić.

Smażyć na małym ogniu, aż spód będzie lekko przyrumieniony a na powierzchni pojawią się bąbelki.

Odwrócić na drugą stronę i również zrumienić.

Serek twarogowy zmiksować z jogurtem. Można użyć już gotowego serka homogenizowanego albo wymieszać serek z dżemem, sokiem owocowym albo z jogurtem naturalnym i dodać cukier z wanilią – wtedy uzyskamy domowy serek waniliowy.

Na talerzu ułożyć naleśnik, rozsmarować serek, ułożyć mandarynkę i posypać granolą.

Można użyć również suszonych owoców, np. daktyle, rodzynki, suszoną żurawinę.

Będą świetnie do tego pasować.

A dzięki jajkom śniadanie nasyci was na dłużej 🙂

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556