Jak przygotować Kasza jaglana ze śmietaną?

Przepis: Kasza jaglana ze śmietaną

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćKasza jaglana ze śmietaną ?

Kaszę umyć, sparzyć wrzątkiem, osączyć, włożyć do szybkowaru, zalać wodą i mlekiem, posolić, dodać 1 łyżkę cukru i masło. We wkładce bez perforacji wstawić do tego samego szybkowaru oczyszczone i pokrojone jabłka. Owoce wymieszać z łyżką cukru i cynamonem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu układać kaszę na talerzykach i w zrobione na środku wgłębienia wkładać uduszone owoce. Polać z wierzchu śmietaną wymieszaną z resztą cukru i z cukrem waniliowym. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556