Jak przyrządzić Krem herbaciany z pistacjami?

Przepis: Krem herbaciany z pistacjami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Krem herbaciany z pistacjami?

Żelatynę przygotować wg przepisu umieszczonego na opakowaniu. Zagotować 200 ml wody. Wrzątkiem zalać zieloną herbatę, przykryć i odstawić na 10 minut do naciągnięcia. Usunąć torebki z naparu.Odstawić go do ostygnięcia.

Żółtka ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny na puszystą masę. Stale mieszając, wlać do masy żółtkowej napar herbaciany, a następnie dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki, aby krem stężał.

Pistacje drobniutko posiekać, część odłożyć do dekoracji. Śmietanę kremówkę ubić na puszysty krem i razem z pistacjami dodać do schłodzonego kremu herbacianego.

Dokładnie wymieszać, by oba kremy się połączyły, przełożyć do szklanych pucharków. Wstawić pucharki do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem deseru obrać owoc mango.

Ostrym obierakiem poodkrawać od pestek cienkie paski miąższu. Krem herbaciany udekorować paseczkami mango i listkami świeżej melisy, posypać posiekanymi pistacjami i od razu podawać.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556