Przepis: Mini babeczki
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Jak przyrządzić Mini babeczki?
Czekoladę zetrzyj na tarce i wymieszaj z orzechami, masło na puszystą masę, ucierając masło, dodaj cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz czekoladę z orzechami ubij biała, połącz z ciastem. Foremki do babeczki posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, wlej ciasto do połowy wysokości i piecz ok. 20 min w temperaturze 180 stopni c. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Wymieszaj cukier z kakao, wlej wodę i zagotuj, dołóż masło i mieszając gotuj 2 min. Dodaj olejek. Zimne babeczki przełóż do papierowych foremek, polej wystudzoną polewą i posyp płatkami migdałów.