Przepis: Mus z bialej czekolady z sosem owocowym
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 10min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas gotowania: 10 min.
Jak przyrządzić Mus z bialej czekolady z sosem owocowym?
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, czyli w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Śmietanę z esencją waniliową ubijamy w mikserze. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami rozpuszczoną czekoladę i jeszcze chwilę wszystko ubijamy.
Mus przekładamy do niewielkich naczynek i chłodzimy w lodówce (aby mus był wyższy kokilki owijamy sztywnym blokiem wokół). Owoce miksujemy i dodajemy cukier puder do smaku. Mus wyciągamy na talerzyk i polewamy go sosem malinowym. Na górę kładziemy 2 maliny i listek mięty.