Jak przyrządzić Sorbet na miodzie i orzechach?

Przepis: Sorbet na miodzie i orzechach

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 20min.
Czas przygotowania: 200 min.

Jak przyrządzić Sorbet na miodzie i orzechach?

Wodę zagotowujemy, mieszamy z miodem, schładzamy, dodajemy sok z cytryny i pomarańczy- uwaga na pestki! Dokładnie mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika na godzinkę. Po godzince, gdy masa nie jest jeszcze całkowicie zamrożona, dodajemy posiekane dość grubo orzechy włoskie, mieszamy i ponownie wstawiamy do zamrażalnika na 2 godziny. Zamrożony sorbet kruszymy za pomocą łyżki lub robota kuchennego. Podajemy w pucharkach i ozdabiamy wiórkami czekolady.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556